Hallo,


ik ben Lotte.


Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in wat mensen denken, voelen, hoe ze daarmee omgaan en waarom ze doen wat ze doen. Dat ik een job wou waarin ik mensen kon helpen, lag voor mij al heel vroeg vast. Ik ben zorgzaam, voel veel en stel mensen graag gerust. In mijn vriendenkring word ik door velen gezien als het luisterend oor van de groep en ook in mijn tijd bij de jeugdbeweging bracht ik troost en veiligheid aan ieder die het even nodig had. 


Na mijn studies klinische psychologie aan de universiteit van Gent deed ik onder andere ervaring op in de forensische sector en de verslavingszorg. In 2021 startte ik als zelfstandig psychologe in mijn eigen thuispraktijk en sinds mei 2022 maak ik ook deel uit van het volwassenteam in Groepspraktijk De Bolderkar. In datzelfde jaar vervolledigde ik mijn opleiding tot integratief traumatherapeut aan de Academie voor Integratieve Psychologie en Psychotherapie. Mezelf blijven bijscholen is iets wat ik heel belangrijk vind. 


In onze huidige maatschappij lijkt het leven ons zomaar voorbij te razen. We ‘worden geleefd’ en nemen amper de tijd om stil te staan in het hier en nu. Nochtans, trager leven geeft ons de tijd en de ruimte om na te gaan wat we nu zelf echt belangrijk vinden. Om terug zelf de touwtjes in handen te nemen. Dàt is wat ik jou wil bieden – tijd en ruimte om te ontdekken.


Oplossingen zal je bij mij niet vinden, evenmin pasklare antwoorden. Maar ik beloof je wel dat ik met de grootste zorg jouw verhaal beluister. Ik help je even uitzoomen en dingen in vraag stellen. We proberen de puzzel te leggen die jou terug in je kracht helpt. 


Heb jij nood aan een goed gesprek? Aan iemand die je helpt om alles op een rijtje te krijgen? Je bent welkom met alles wat je meedraagt. Ik wil voor jou een veilige plek bieden waar je gewoon mag ‘zijn’. Niks moet, over alles praten mag. Bij mij mag je masker af. 


Je kan je makkelijk hier aanmelden. Hopelijk tot binnenkort! 

Opleidingsachtergrond en erkenningen

Master in de klinische psychologie

— Universiteit Gent (2019)


Integratieve traumatherapie en psychosomatologie 

— AIHP vzw (2022)


Lotte is erkend klinisch psycholoog (326069) en lid van de psychologencommissie (952130385). Zij is lid bij de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP), de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en Psychologenkring Vlaamse Ardennen.