Omgaan met stress,

een innerlijke reis naar jezelf

Editie september 2024

Wanneer kwam jij voor het laatst thuis bij jezelf? 


Gevangen in de snelheid van het leven geraken we soms verstrikt in de dagelijks rush. In onze huidige maatschappij wordt het steeds uitdagender om bewust stil te staan bij onszelf en wat in ons leeft. We leven steeds meer in functie van 'moeten' en gaan maar door en door zonder echt te weten waar naartoe. De focus op prestaties en uiterlijk vertoon doen ons alsmaar meer vervreemden van ons gevoel.


Herkenbaar? Vind jij het moeilijk om écht tijd te maken voor jezelf en écht stil te staan bij wat je voelt vanbinnen? Snak jij er ook naar om dichter te komen bij jouw kern, terug te leven vanuit jouw eigen waarden en normen? Lees dan zeker verder. In wat volgt nodigen wij, Angelique en Lotte, jou uit op een innerlijke ontdekkingstocht naar jouw ware zelf. 


Voel je welkom.

Is dit herkenbaar voor jou?

 • Jouw stress zoekt een weg naar buiten en je ervaart angst, hyperventilatie, hoofdpijn, rug- en nekklachten, …
 • Je vindt het moeilijk om keuzes te maken.
 • Je hebt het gevoel dat jouw hoofd nooit stilstaat en je gedachten alle kanten uit springen.
 • Je wil terug grip krijgen op je eigen leven.

We gaan samen op pad

Tijdens de driedaagse zetten we in op:

 • Bewustwording (het zien)
 • Herkennen van de signalen van je lichaam (het voelen)
 • Contact maken met je behoeften
 • Doorbreken van je gedachten-stroom en automatische piloot als reactie
 • Herontdekken van de kracht van het leven in het hier en nu

Wil jij ook thuiskomen bij jezelf?

De driedaagse gaat door op 4, 5 & 6 september 2024

Op een driedaagse innerlijke reis gaan we

Vertragen 


In de rush van onze huidige maatschappij waar vooral veel aandacht naar uiterlijk vertoon gaat, is het niet evident om écht tijd te nemen voor jezelf en alles wat zich aan jouw binnenkant afspeelt. Tijdens deze driedaagse gaan we dat net wél doen. We gaan  v e r t r a g e n  en  s t i l s t a a n . We helpen jou om naar binnen te keren en terug connectie met jezelf en jouw eigen verlangens te maken. 

Durven


Stilstaan bij jezelf vraagt moed. Het kan als een sprong in het diepe voelen waarbij je op voorhand niet goed weet waar je terechtkomt.


Deelnemen aan deze driedaagse vraagt om je kwetsbaar te durven opstellen, naar binnen te durven kijken, de confrontatie met jezelf en je pijn te durven aangaan, je kwetsbaarheid onder ogen te durven zien, te durven voelen. 


Deelnemen aan deze driedaagse betekent ook dat je dit niet alleen moet doen. Er is een groep waarbinnen jouw kwetsbaarheid mag landen en mee gedragen mag worden. En zoals steeds is er ook de veilige bedding bij Angelique en Lotte waar overspoeling er even gewoon mag zijn. 

Zoeken 


Emotioneel werk is een zoektocht. Wij hebben geen standaard oplossingen of 'quick fixes' voor waar jij tegenaan loopt. Wel zijn wij een waardevolle gids in jouw (on)bekende. Door middel van oefeningen, creatieve opdrachten en rituelen helpen we jou op weg door de veelheid die jou soms overspoelt. 

Samen op (gevoels)pad


Vanuit de kracht van verbinding gaan we drie dagen samen op emotionele reis. Angelique en Lotte reiken gedurende deze driedaagse verschillende methoden en technieken aan om de weg naar jezelf terug te vinden. Jij stippelt daarmee jouw eigen route uit. 


Jouw beleving staat centraal. Je leert je eigen stresssignalen kennen, zowel in je lichaam als in je gedachten en gedrag. Er is ruimte om stil te staan bij waar ze vandaan komen en hoe je het graag anders wil zien.


Doorheen de driedaagse ga je steeds meer (terug) de verbinding met jezelf aan. Je leert dat het oké is om te voelen en dat het ook oké is om niet te weten wat je voelt. Er is steeds de veiligheid van de groep en de begeleiders om op terug te vallen. Je leert (terug) vertrouwen op jezelf. 

Leer ons kennen

Angelique Glorieus

VOELER

Angelique is stress- en burn-out-coach, rouw- en verliescounselor, traumatherapeut en trainer in de mindfulness.

Ze gaat verbinding aan vanuit haar hart en haar gevoel. Vanuit vertraging begeleidt ze jou mee op jouw unieke weg. Bij haar mag jouw kwetsbaarheid veilig landen.


Lees meer

Lotte Joos

ZOEKER

Lotte is klinisch psycholoog en traumatherapeut.

Vanuit een eigen zoeken weet ze als geen ander wat emotioneel werk van je kan vragen. Ze kijkt, luistert en wacht af. Zo creëert ze ruimte om wat binnenin jou leeft een veilige plek te bieden. 


Lees meer

Een warme band als basis


Angelique en Lotte leerden elkaar kennen in de opleiding tot traumatherapeut aan het AIHP. Later bleek dat ze ook collega’s zouden worden in Groepspraktijk De Bolderkar. Nog veel meer dan dat ontstond een krachtige verbinding tussen twee gelijkgestemde zielen. 


Wat begon als de uitwerking van een eindwerk, groeide uit tot het creëren van een groepsaanbod rond omgaan met stress. In maart 2023 volgde de eerste lancering van hun groepsaanbod, toen nog een zesdelige avondreeks. De deelnemers waren enthousiast, de goesting bij Angelique en Lotte groeide om nog meer diepgang in hun workshop te stoppen. Het idee ontstond om er een driedaagse beleving van te maken. Drie volle dagen voor jezelf om te zoeken, voelen en beleven. Ga jij mee op pad? 


We nemen je graag mee

In alle zachtheid 


In de knusse omgeving die Angelique en Lotte in alle warmte creëren mag je in alle zachtheid landen bij jezelf. Weg van het oordeel ondersteunen en begeleiden zij jou in een innerlijk proces. Ze staan naast jou, geleiden en vangen op waar nodig, maar sturen niet. Jij mag je gedragen voelen in hun warmte.

In veiligheid en vertrouwen


De kracht van een groepstherapeutisch proces zit hem in het bouwen van een cirkel van vertrouwen. Niks moet, voelen mag. Je komt om stil te staan bij je eigen innerlijke beleving en proces, maar mag je hierin gedragen voelen in een veilige groep.

Naar acceptatie


Een ander onmisbaar sleutelwoord: acceptatie. We proberen te veranderen wat kan en leren accepteren van wat is. Jij bent jij en dat is meer dan genoeg. Bij ons mag je gewoon zijn. 

In jouw eigen proces 


Als het nog niet duidelijk was: dit is een proces dat we samen aangaan. Gedragen in groep mag je focussen op jouw eigen beleving en gevoelswereld. In begeleide oefeningen leer je jouw blik naar binnen keren.

Naar bewustwording


Je kwetsuren leren kennen, voelen waar het schoentje knelt, erkennen waar je op vastloopt. Een sleutelwoord hierin is bewustwording. Angelique en Lotte begeleiden jou in verschillende zinnenprikkelende oefeningen naar een betere connectie met lijf en zintuigen. We proberen uit het denken en in het voelen te stappen. 

Wat eerdere

deelnemers

vertellen

Een cadeau voor jezelf


"Drie dagen de stekker eruit is enorm waardevol. Aangevuld met kennis en inzichten is dit een ongelooflijk cadeau voor jezelf."


- Anoniem

Eenvoud

"Rust, spiegelen, dankbaar."


- Anoniem

Op reis met jezelf


"In de hectiek van het leven is het fijn te mogen en kunnen ervaren wat de kracht van vertragen en verstillen kan zijn. Ook wanneer dit buiten jouw eigen comfortzone ligt. 
Een plaats waar je mag landen met jouw eigen gevoelens en gedachten en waar je methodieken aangereikt krijgt om hiermee aan de slag te gaan. Een workshop waarin je 'echt' op reis gaat."


- Tania

Heel aangenaam verrast

"De perfecte kapstok voor omgaan met stress. Zeer deugddoend, rustgevend. De liefste begeleiding."


- Febe

Jezelf terug

ont-moeten


"Een moment om zacht te landen, stil te staan en jezelf (opnieuw) te ontmoeten in een warme omgeving waar alles mag en alles kan. Ik had al heel lang geen contact meer met mezelf heb ik in deze drie dagen ontdekt."


- R.

Herontdekking van mezelf


"Een boeiende tocht met mezelf als bondgenoot. Een herontdekking van het innerlijke kind, de innerlijke noden en hoe je deze kan voeden. Er werden heel wat wegwijzers aangeboden om te leren landen en je staande te houden in onze veeleisende maatschappij. Top driedaagse."


- Anoniem

In een notendop

 • Angelique en Lotte nodigen je uit op een driedaagse innerlijke reis middenin de Vlaamse Ardennen.
 • Drie dagen vertragen, voelen, beleven en creëren. 
 • Begeleid door twee professionals die voelend in het leven staan.
 • Uit deze driedaagse haal jij wat voor jou van betekenis is. Wij reiken aan, jij brengt het in beweging. 
 • De workshop gaat door in Lottes living (Ommegangstraat 4, 9667 Horebeke).
 • Het is een driedaagse zonder overnachting (er zijn verschillende B&B’s in de buurt waar je eventueel wel kan overnachten).
 • Er kunnen maximaal 8 mensen inschrijven, enkel volwassenen.
 • De prijs bedraag 395 euro en is inclusief alle (creatief) materiaal, koffie, water en thee. Een lunch breng je zelf mee.
 • Elke dag landen we vanaf 9u30 en starten we stipt om 10u. Het einde voorzien we steeds rond 16u30.

Schrijf je in

Wees welkom op 4, 5 & 6 september 2024. 

Je schrijft je in door je gegevens in te vullen in het contactformulier op deze pagina. Hierna ontvang je een bevestiging per mail met ook betaalinfo. 

Een inschrijving is pas compleet na betaling van het volledige bedrag. Je ontvangt hierover een mail met praktische info. Terugbetaling is niet mogelijk, tenzij iemand anders jouw plekje inneemt. 


Door je in te schrijven ga je akkoord met deze voorwaarden, alsook de voorwaarden vermeld in de Algemene Voorwaarden op de website.

Schrijf je in door hier je gegevens achter te laten

 
 
 
 
 
 
 
Door dit formulier te verzenden ga ik akkoord met het privacybeleid van psycholoog Lotte Joos en begrijp daaruit dat mijn gegevens opgeslagen en verwerkt worden voor een vlotte dienstverlening.
 
Door dit formulier te verzenden ga ik akkoord met de werkwijzen en de tarieven van psycholoog Lotte Joos zoals beschreven in de Algemene Voorwaarden.