Hallo, ik ben Lotte.


Ik hou van wandelen, op blote voeten lopen, lezen en bloemen (klaprozen, margrieten en pioenen in het bijzonder). Ik drink graag koffie of thee uit mooie tassen en zoek graag schoonheid in wat rond mij is. Voorbij façades zoek ik graag de mens achter het verhaal. 


Ik hou van oude dingen en de tijd van toen. Ik krijg vaak te horen dat ik een oude ziel heb. Voor mij mag de tijd gerust af en toe een beetje blijven stilstaan en hoeft niet alles snel snel en nu meteen. Ik kan niet altijd mee met snelle verandering, maar neem graag tijd om te voelen en te zijn. Al geef ik eerlijk toe dat ik me ook wel eens laat vangen in de haast van het leven en terugval op patronen die niet altijd even helpend zijn.


Ik ben zoekende en probeer zacht te zijn in mijn hardheid. Net dat maakt een begeleiding bij mij waardevol. Ik weet het ook niet voor jou. Oplossingen zal je bij mij niet vinden, pasklare antwoorden evenmin. Ik beloof je wél dat ik met de grootste zorg jouw verhaal beluister. Ik help je even uitzoomen en dingen in vraag stellen. We proberen de puzzel te leggen die jou terug in je kracht helpt. Wie in mijn praktijk komt, mag even landen bij zichzelf. Niks moet, over alles praten mag.


Heb jij nood aan een goed gesprek? Aan iemand die je helpt om alles op een rijtje te krijgen? Je bent welkom met alles wat je meedraagt. Ik wil voor jou een veilige plek bieden waar je gewoon mag ‘zijn’. Bij mij mag je masker af.


Emotioneel werk is hard werk

Opmerken dat je vastzit, is niet vanzelfsprekend. Voor je de stap naar hulp zet, leg je vaak al een hele weg af. Je botst op weerstand. Je hebt geleerd dat je je problemen zelf moet oplossen. De gedachte 'ik ben toch niet zot', passeert misschien ook wel de revue.


Ik kan je geruststellen: jij bent inderdaad niet gek. Maar de uitdagingen die het leven op je pad gooit, heb je niet te kiezen. Hoe jij alles beleeft en ervaart, valt nog minder te voorspellen. Je hoeft dit niet alleen te dragen. De stap naar hulp is een moedige stap. In een begeleiding gaan we samen op zoek. Voorbij labels en diagnoses kijk ik graag naar jouw volledige verhaal. Ik help je stilstaan waar het leven voorbij lijkt te razen. We gaan daarbij niet op zoek naar sleutel, die bestaat niet. Maar wel naar jouw sleutel. Wat helpt jou vooruit? Wat helpt jou ontladen? Welke inzichten verlichten de last op jouw schouders?


In een gedeelde zoektocht help ik jou zaken die vastzitten in beweging brengen, zodat je vanuit vertrouwen verder kan. Vertrouwen in jouw verhaal, vertrouwen in jouw kern, vertrouwen in jezelf. 


Voel je van harte welkom.

Laten we

verbinden 


We drinken samen een kop koffie en gaan in gesprek van mens tot mens. Geen klinische setting, geen kille ruimte. Wel kwalitatief verbinden in alle warmte en zachtheid met professionele ondersteuning van Lotte.


Authentiek


Je komt bij mij als mens. En dat is ook hoe ik de invulling van een begeleiding zie: een samenwerking tussen twee mensen. Ik heb niet alle antwoorden, ben niet alwetend en sta al helemaal niet boven jou.


Wat ik wel kan bieden is een luisterend oor, een nieuwe kijk op jouw verhaal, nieuwe inzichten. Ik wil jou helpen om jezelf meer te begrijpen, verloren stukjes terug te vinden en om vanuit jouw eigen kracht terug achter jezelf te staan. Ik heb mijn eigen stijl en ben hierin ook steeds zoekende, want naast psycholoog ben ook ik in de eerste plaats gewoon mens.


Laat ons in ons mens-zijn verbinden en van daaruit samen op pad gaan. 


Open-minded


Hier krijg je ruimte voor je verhaal. Je mag vrijuit spreken. De kleinste nuances krijgen hier een plek. Niks moet, over alles praten mag. Alleen in de grootste openheid kunnen jouw innerlijke obstakels ontbloot worden. Hier zijn geen taboes. 


Openheid betekent ook dat we met elkaar in overleg kunnen gaan en afspraken kunnen maken. Vanuit die openheid verbinden we en laten we vertrouwen groeien. Vertrouwen in elkaar, het proces, maar vooral vertrouwen in jezelf en jouw kracht. 


Oordeelvrij


Jij brengt jouw verhaal vanuit jouw eigen beleving. En het is die beleving die voor mij centraal staat. Mijn doel is om jouw standpunt te begrijpen en daarmee aan de slag te gaan. 


Uiteraard klinkt 'oordeelvrij' als concept mooier dan het in werkelijkheid is. Ook ik heb mijn rugzak en kijk dus vanuit mijn eigen bril naar de wereld. Toch wil ik vooral jouw beleving begrijpen, want het gaat hier om jou. Om dit te bereiken stel ik vragen, soms lastige. Niet om je te kwellen, maar enkel zodat ik jouw standpunt beter leer kennen.  


Het is niet mijn taak om voor jou in te vullen wat je nodig hebt. Wel ondersteun ik je graag in de zoektocht naar wat jouw pijn jou vertelt. Elke stap die je zet, zal je zelf zetten, maar je hoeft dit niet alleen te doen. Ik ga graag met jou mee op weg. 


Laten we verbinden


INDIVIDUEEL AANBOD

In mijn praktijk focus ik me hoofdzakelijk op individuele begeleidingen voor volwassenen. Ik specialiseer me in emotionele groei, persoonlijke ontwikkeling en omgaan met stress en piekeren. 

Samen met jou probeer ik in kaart te brengen waar jij (emotioneel) op vastloopt. Jij krijgt ruimte om jouw verhaal te doen op een manier die bij jou past. Ik luister en kijk mee. Ik help je uitzoomen en probeer samen met jou losse eindjes aan elkaar te knopen zodat je terug een mooi geheel kan vormen. We zoeken waar jouw kracht ligt om met de moeilijkheden om te gaan.

Een begeleiding start steeds met een eerste gesprek. Wees welkom met alles wat je meedraagt. Aanmelden kan via onderstaande knop. 

Bewustzijn


Voor je ergens verandering in kan brengen, is het belangrijk je bewust te zijn van datgene waar jij tegen botst. Bewustzijn van jouw blauwe plekken, jouw pijn en kwetsbaarheden helpt om jezelf beter te begrijpen en inzicht te krijgen in jouw patronen. 

Tijd


Een persoonlijk proces vraagt tijd en ruimte. Hoeveel tijd dat precies is, verschilt van proces tot proces. Wat wel zeker is, dat het werk niet enkel in de sessies zelf gebeurt. In sessies worden zaadjes geplant, wordt wat vastzit losser gezet. Buiten sessies komt alles echt in beweging, is er ook aandacht nodig, wil alles gevoeld worden. 

Mildheid


Een persoonlijk proces kan confronterend zijn. Je botst op zaken waarvan je niet wist dat ze er waren, je krijgt een spiegel voor waar je liever niet in kijkt of vragen die je niet wil beantwoorden. Het is een oefening in mildheid naar jezelf en je omgeving. Wat komt dat komt, wat wegblijft wil misschien nog niet gevoeld worden. Vertrouw op jezelf, vertrouw het proces. 

Mijn professioneel traject


Na mijn studies klinische psychologie aan de universiteit van Gent deed ik onder andere ervaring op in de forensische sector en de verslavingszorg. In 2021 startte ik als zelfstandig psychologe in mijn eigen thuispraktijk en sinds mei 2022 maak ik ook deel uit van het volwassenteam in Groepspraktijk De Bolderkar. In datzelfde jaar vervolledigde ik mijn opleiding tot integratief traumatherapeut aan de Academie voor Integratieve Psychologie en Psychotherapie. Mezelf blijven bijscholen is iets wat ik heel belangrijk vind.


Ik ben door de Vlaamse overheid erkend als klinisch psycholoog (326069) en lid van de psychologencommissie (952130385). Daarnaast ben ik ook lid bij de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) en de Belgische Federatie van Psychologen (BFP).

Master in de klinische psychologie

— Universiteit Gent (2019)


Integratieve traumatherapie en psychosomatologie 

— AIHP vzw (2022)